Design voor Conversie

Websites zijn niet alleen een bron van informatie maar een Marketing Instrument. Websites worden ontwikkeld met een filosofie: het behalen van zoveel mogelijk conversies. Een conversie kan een contactaanvraag zijn of een online bestelling. Om dit te behalen, dient de website zo ontworpen en ontwikkeld te worden dat zij de gebruiker in staat stelt eenvoudig en snel de informatie of het product te vinden. Hiervoor dient de structuur en het design van de website aan diverse eisen te voldoen. Sleutelwoorden bij Design voor Conversie zijn efficiency en effectiviteit.

Navigatiestructuur

De navigatiestructuur is het belangrijkste element van een gebruiksvriendelijke website. Een gebruiker beweegt zich door de pagina's van een website. Om dit te bevorderen, dient de gebruiker goed te weten wat de opties zijn en waar hij de informatie of producten kan vinden die hij zoekt. Wanneer de gebruiker de desbetreffende informatie of productpagina gevonden heeft, dient de gebruiker het product te kunnen bestellen en contact te kunnen opnemen, genaamd: Call to Action. Voorbeeld hiervan zijn de buttons contact- en offerteaanvraag aan de onderzijde van deze pagina.

Webdesign voor Conversie

Bij het ontwerp dient er goed rekening gehouden te worden met kleurgebruik en afbeeldingen. Zo hebben bepaalde kleuren verschillende reacties bij gebruikers. Van belang is dat links naar belangrijke pagina's duidelijker weergegeven zijn dan minder belangrijke pagina's.

Bestelprocessen

Wanneer een klant een bestelling of contactformulier invult, dient dit formulier zo eenvoudig mogelijk te zijn. Zo dienen alleen de echt noodzakelijke gegevens ingevuld te worden en bij elk veld een kleine beschrijving. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van meerdere stappen, dient er ook aangegeven te worden in welke fase van het bestelproces de gebruiker zit. Uit onderzoek van MarketLive (2008) blijkt dat 16% afhaakt omdat ze niet snel in contact kunnen komen met de klantenservice.

Interesse in Design voor Conversie

Interesse in een design ontwikkeld voor conversie voor uw huidige of nieuwe website? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak

Admarkt gecertificeerd Google partner