Google Shopping instellen

Naast het beheren van de Google AdWords campagnes kunnen wij ook uw Google Shopping account instellen in het Merchant Center van Google. Met een Merchant account kunnen wij uw producten middels een feed laten tonen in Google Shopping. Op dit moment betaald u niets voor de klikken die u ontvangt van de producten die in Google Shopping worden getoond. Daarnaast kunnen wij uw shopping account koppelen aan uw adwords account waardoor er productvermeldingen in Google worden getoond. Lees hieronder meer over Google Shopping en productvermeldingen.

Google Shopping

Sinds mei 2011 is het mogelijk om uw producten te vermelden in Google Shopping. Februari 2013 zijn er echter een aantal dingen veranderd. In eerste instantie is de layout van Google Shopping en de product vermeldingen in Google veranderen en zijn de klikken vanuit Google Shopping betaald geworden. Dit betekent dat u dan moet gaan betalen voor de klikken die u ontvangt vanuit Google Shopping. Net als Google Shopping in Amerika wordt dan de Nederlandse versie betaald.

Product vermeldingen in Google

Sinds begin 2012 is het mogelijk om in Google Zoeken uw producten rechtstreeks vanuit Google Shopping te laten tonen in de zoekresultaten. Hieronder staat een voorbeeld van één van onze klanten van hoe dit er in 2012 uit zag. Voor de product vermeldingen moeten net als de AdWords advertenties betaald worden per klik. Tot nu toe merken wij bij alle klanten, waarbij wij productvermeldingen hebben toegevoegd aan hun adwords campagne, een stijging in de omzet.

Veranderingen in Google Shopping 2013

Ondanks het nadeel dat u moet gaan betalen voor shopping verwachten wij dat Google Shopping de komende tijd erg belangrijk gaat worden. Tot op heden werd er namelijk nog weinig gebruik gemaakt van Google Shopping door de Nederlandse consument. Dit gaat echter veranderen wanneer Google in Februari de nieuwe update voor product vermeldingen gaat doorvoeren. Hierdoor krijgen de productvermeldingen in Google een nog prominentere positie waardoor uiteindelijk steeds meer mensen gebruik gaan maken van Google Shopping. Om de concurrentie bij te blijven is het daarom essentieel om zo spoedig mogelijk te beginnen met Google Shopping!

Google Shopping instellen

Wilt u ook mee profiteren van de veranderingen die er aan zitten te komen bij Google Shopping? Neem dan contact met ons op dan ontvangt gratis een op maat gemaakt offerte van ons. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak

Admarkt gecertificeerd Google partner